Automobilka OPEL sa vráti na austrálsky a novozélandský trh s novým modelom

10.02.2015 Celý región

Rüsselsheim 10. februára (TASR) - Automobilka Opel, dcéra amerického koncernu General Motors (GM), sa so svojou produkciou vracia na automobilový trh Austrálie a Nového Zélandu. Informuje o tom DPA. Neprichádza so staronovým modelom Blitz, ale so značkou Holden, ktorá patrí austrálskej dcére GM.

Vedenie Opela dnes informovalo, že z montážneho pásu v Rüsselsheime zišiel prvý Holden s výkonom motora 325 HP. Auto s týmto motorom je v Európe známe ako Insignia.

Model Holden z Nemecka má zvýšiť vyťaženosť európskych závodov amerického koncernu.

Šéf Opela Karl-Thomas Neumann povedal, že nemecká dcéra GM bude v nasledujúcich rokoch spolupracovať so svojou austrálskou sestrou všade tam, kde to bude mať zmysel. V blízkej budúcnosti sa začne rozvíjať jej súčinnosť aj s ďalšími značkami GM.

Opel vlani oznámil, že do Austrálie a na Nový Zéland bude vyvážať aj svoje modely Astra a Cascada. Pred rokom sa rozhodlo, že by nebolo správne, aby sa modely Opela na trhoch oboch krajín presadzovali samostatne. Tým sa zabráni vysokým investíciám do propagácie a budovania distribučnej siete prakticky neznámych modelov na južnej pologuli.

Spolupráca Opela s dcérami GM je začiatok novej éry automobilky, ktorá sa už roky neúspešne usiluje dostať zo stratovosti. Ešte v tomto desaťročí začne pre americký trh montovať v Nemecku nový model Buick.
 

Vyberte región